Sushi-sandwich

Sushi-sandwich – Onigirazu

0
 • Enkel
 • 60 min
Du har kanskje hørt om sushi-burrito, eller sushi-sandwichen onigirazu? Onigirazu er en miks mellom japansk sushi og vestlig sandwich, som tar verden med storm. Vi har latt oss inspirere!

Ingredienser

5 dl sushiris
½ dl riseddik
2 ss sukker
1 ts salt
1 stk avokado
2 dl frisk spinat
4 stk Nori

BAKT SØTPOTET

200 g søtpoteter
1 ss soyasaus
1 ss lønnesirup
2 ts olje
2 ts riseddik

LETTSYLTET RØDKÅL

¼ stk rødkål
1 stk rødløk
1 dl eplesidereddik
1 ts salt
1 ss sukker
½ ts pepper

WASABIRØMME

2 dl TINE Lettrømme 10 %
½ ts wasabi

TIL SERVERING

1 ts sesamfrø
½ dl soyasaus
½ dl syltet ingefær

Slik gjør du det

  1. Finstrimle rødkål og rødløk i tynne strimler, gjerne med en mandolin. Vend med eddik, salt, sukker og pepper og la stå i 30 minutter.
   Tips

   Du kan fint bruke rødkålen som den er, om du vil spare tid. Lager du lettsyltet rødkål og har noe til overs, holder den seg godt i kjøleskapet.

  2. Kok opp sushiris etter anvisning på pakken. Rør sammen riseddik, sukker og salt, og rør inn i risen når den er ferdig kokt. Avkjøl til romtemperatur.
  3. Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær i skiver på ½ cm. Rør sammen soyasaus, lønnesirup, olje og riseddik og pensle skivene med marinaden. Legg på stekebrett med bakepapir og stek i 15 minutter. Snu skivene etter halve tiden, og pensle gjerne en gang til med marinaden.
  4. Skyll og tørk spinat. Del avokado i to, ta ut steinen og vipp ut fruktkjøttet med en skje. Del i tynne skiver. Rør sammen rømme og wasabi.
  5. Legg noriark på arbeidsbordet og trykk på et lag sushiris – la det være igjen 1,5 cm på ene enden av noriarkene. Del søtpotetene i tynne strimler og legg et lag oppå halve rislaget, på den enden som er fylt helt ut med ris. Legg så på et tynt lag med spinat, deretter avokadoskiver og til slutt lettsyltet rødkål.
  6. Brett over andre halvdel av noriark med ris og fukt enden av noriarket, så du kan ”lime” rullen sammen. Legg rullen med skjøten ned. Skjær rullen i skiver og server med wasabirømme, soyasaus, syltet ingefær og sesamfrø.
Tips

En sushi-sandwich kan være lunsj på egen hånd, men de er også fine som del av en sushi-kveld, sammen med nori biter, maki ruller, wakame (sjøgress-salat) og sashimi.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat