
Sushi-sandwich – Onigirazu
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlsushiris
-
½ dlriseddik
-
2 sssukker
-
1 tssalt
-
1 stkavokado
-
2 dlfrisk spinat
-
4 stkNori
BAKT SØTPOTET
-
200 gsøtpoteter
-
1 sssoyasaus
-
1 sslønnesirup
-
2 tsolje
-
2 tsriseddik
LETTSYLTET RØDKÅL
-
¼ stkrødkål
-
1 stkrødløk
-
1 dleplesidereddik
-
1 tssalt
-
1 sssukker
-
½ tspepper
WASABIRØMME
-
2 dl
-
½ tswasabi
TIL SERVERING
-
1 tssesamfrø
-
½ dlsoyasaus
-
½ dlsyltet ingefær
Slik gjør du det
-
1
Finstrimle rødkål og rødløk i tynne strimler, gjerne med en mandolin. Vend med eddik, salt, sukker og pepper og la stå i 30 minutter.
Tips
Du kan fint bruke rødkålen som den er, om du vil spare tid. Lager du lettsyltet rødkål og har noe til overs, holder den seg godt i kjøleskapet.
-
2
Kok opp sushiris etter anvisning på pakken. Rør sammen riseddik, sukker og salt, og rør inn i risen når den er ferdig kokt. Avkjøl til romtemperatur.
-
3
Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær i skiver på ½ cm. Rør sammen soyasaus, lønnesirup, olje og riseddik og pensle skivene med marinaden. Legg på stekebrett med bakepapir og stek i 15 minutter. Snu skivene etter halve tiden, og pensle gjerne en gang til med marinaden.
-
4
Skyll og tørk spinat. Del avokado i to, ta ut steinen og vipp ut fruktkjøttet med en skje. Del i tynne skiver. Rør sammen rømme og wasabi.
-
5
Legg noriark på arbeidsbordet og trykk på et lag sushiris – la det være igjen 1,5 cm på ene enden av noriarkene. Del søtpotetene i tynne strimler og legg et lag oppå halve rislaget, på den enden som er fylt helt ut med ris. Legg så på et tynt lag med spinat, deretter avokadoskiver og til slutt lettsyltet rødkål.
-
6
Brett over andre halvdel av noriark med ris og fukt enden av noriarket, så du kan ”lime” rullen sammen. Legg rullen med skjøten ned. Skjær rullen i skiver og server med wasabirømme, soyasaus, syltet ingefær og sesamfrø.