Bao buns med hoisinkylling
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 tstørrgjær
-
5 sssukker
-
2 dllunkent vann
-
7 dlhvetemel
-
¾ tsbakepulver
-
1 tssalt
-
5 ss
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør , til pensling
Hoisinkylling:
-
1 stkgrillet kylling , i biter
-
1 ss
-
1 sssoyasaus
-
2 sssøt soyasaus
-
4 sshoisinsaus
-
2 ssappelsinjuice
-
1 ssaprikosmarmelade
-
½ stkrød chili , finhakket
-
3 stkvårløk , i skiver
-
3 sssesamfrø
Til servering:
-
½ stkagurk , i biter
-
1 stkcrispisalat , i biter
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen gjær, litt sukker og lunkent vann, og la det stå i 5 minutter. Bland inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver, salt og fløte, og kna til en smidig deig, i ca. 10 minutter. La deigen heve i en bolle dekket med plast, i ca. 1 time.
-
2
Del deigen i emner på ca. 50 gram, rull til boller og kjevle ut til en tynn oval form. Pensle begge sidene med smeltet smør, og brett forsiktig i to. Ikke press sammen. Dekk med plast, og la etterheve i 30 minutter.
Tips
Deigen tørker lett ut, så pass på at den er dekket med plast hele tiden. For å unngå at det skal klebe seg i bunnen av damperen, kan det være lurt å legge hver bun på et lite stykke bakepapir.
-
3
Sett en bambusdamper, eller en rist, i en gryte med litt kokende vann. Pass på at risten står over vannet. Legg «bunsene» i damperen eller på risten i puljer. Dekk med lokk, og la dampe i 10-12 minutter, eller til gjennomdampet.
-
4
Riv kylling i små biter med en gaffel og fres raskt i smør, i en panne på medium høy varme. Ha i salt og søt soyasaus, hoisinsaus, appelsinjuice og aprikosmarmelade, og la småkoke et par minutter til blandingen er tykk.
-
5
Vend inn chili, vårløk og sesamfrø. Fyll de dampede «bunsene» med hoisinkylling, agurk og salat.