Steamed buns med hoisinkylling

Steamed buns med hoisinkylling

3
 • Middels
 • 120 min
Steamed buns eller dampede, myke brød er noe som ofte serveres som asiatisk gatemat, og er noe av det mest populære du kan spise for tiden. Her er de fylt med kylling, vendt i en søt og spicy saus.

Ingredienser

1 ts tørrgjær
5 ss sukker
2 dl lunkent vann
7 dl hvetemel
¾ ts bakepulver
1 ts salt
5 ss TINE Kremfløte
100 g smeltet TINE Meierismør , til pensling

Hoisinkylling:

1 stk grillet kylling , i biter
1 ss TINE Meierismør
1 ss soyasaus
2 ss søt soyasaus
4 ss hoisinsaus
2 ss appelsinjuice
1 ss aprikosmarmelade
½ stk rød chili , finhakket
3 stk vårløk , i skiver
3 ss sesamfrø

Til servering:

½ stk agurk , i biter
1 stk crispisalat , i biter

Slik gjør du det

  1. Rør sammen gjær, litt sukker og lunkent vann, og la det stå i 5 minutter. Bland inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver, salt og fløte, og kna til en smidig deig, i ca. 10 minutter. La deigen heve i en bolle dekket med plast, i ca. 1 time.
  2. Del deigen i emner på ca. 50 gram, rull til boller og kjevle ut til en tynn oval form. Pensle begge sidene med smeltet smør, og brett forsiktig i to. Ikke press sammen. Dekk med plast, og la etterheve i 30 minutter.
   Tips!

   Deigen tørker lett ut, så pass på at den er dekket med plast hele tiden. For å unngå at det skal klebe seg i bunnen av damperen, kan det være lurt å legge hver bun på et lite stykke bakepapir.

  3. Sett en bambusdamper, eller en rist, i en gryte med litt kokende vann. Pass på at risten står over vannet. Legg «bunsene» i damperen eller på risten i puljer. Dekk med lokk, og la dampe i 10-12 minutter, eller til gjennomdampet.
  4. Riv kylling i små biter med en gaffel og fres raskt i smør, i en panne på medium høy varme. Ha i salt og søt soyasaus, hoisinsaus, appelsinjuice og aprikosmarmelade, og la småkoke et par minutter til blandingen er tykk.
  5. Vend inn chili, vårløk og sesamfrø. Fyll de dampede «bunsene» med hoisinkylling, agurk og salat.
Tips!

Synes du det virker vanskelig å lage steamed buns selv, kan du bruke ferdige hamburgerbrød, tortillalefser eller asiatiske pannekaker. De kan også fylles med annet kjøtt som pulled pork eller grillet biff.

Kommentarer

 • Malin

  5 måneder siden
  Kjempefin oppskrift 🙂 laget dette flere ganger nå!

   (0)


 • Johanna

  2 år siden
  Kan man lage de litt i forkant? Hvis man skal ha gjester, hvordan skal man oppbevare de slik at de kan hvile 2-3 timer?

   (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Johanna,

   Disse smaker best ferske og derfor anbefaler jeg at du heller lager de ferdig og damper de over en gryte med vann som det står i oppskriften :) Gjør det til en opplevelse og la gjestene delta i matlagingen. Lykke til!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat