Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
2 cm frisk ingefær
1 stykk vårløk
1 dl hakket frisk koriander
1 ts fintrevet sitronskall, eventuelt appelsin eller klementin
400 g svinekjøttdeig
2 ss soyasaus
1 ts worcestershiresaus
0.25 stykk kål
Til servering
0.25 stykk vårløk, (kan sløyfes)
1 dl soyasaus, , worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du
1
Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
2
Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
3
Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
4
Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.
Lagre
Skriv ut
Del
Dim sum dampede kjøttboller og kål
Enkel
35min
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Trykk for å vurdere oppskriften
4.5
(2)
Lagre
Skriv ut
Del
Ingredienser
2 cm
frisk ingefær
1 stk
vårløk
1 dl
hakket frisk koriander
1 ts
fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
400 g
svinekjøttdeig
2 ss
soyasaus
1 ts
worcestershiresaus
¼ stk
kål
Til servering
¼ stk
vårløk (kan sløyfes)
1 dl
soyasaus, worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.