
Dim sum dampede kjøttboller og kål
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også. - 2
Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
- 3
Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
- 4
Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.