Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Dim sum dampede kjøttboller og kål

Enkel
35min

Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.

4.5
(2)
Next ImageDim sum dampede kjøttboller og kål

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 cm
frisk ingefær
1 stk
vårløk
1 dl
hakket frisk koriander
1 ts
fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
400 g
svinekjøttdeig
2 ss
soyasaus
1 ts
worcestershiresaus
0.25 stk
kål

Til servering

0.25 stk
vårløk (kan sløyfes)
1 dl
soyasaus, worchestershire- eller hoisinsaus

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.

    Tips

    Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
  2. Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.

  3. Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.

  4. Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter