Håndkle og blad
Kimchi
(2222)

Kimchi

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Oppskrift på kimchi, eller fermenterte grønnsaker. Koreas nasjonalrett og stadig økende i popularitet her hjemme. I tillegg til å smake veldig godt, er kimchi kåret til verdens sunneste rett. Husk at kimchien skal stå under press på kjøkkenbenken i 3 dager.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1
½ stkkinakål
6 stkgulrøtter
15 stkreddiker
1 sssalt
2 ssfiskesaus
4 centimeterfrisk ingefær
1 stkrød chili
6 stkhvitløksfedd
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Finsnitt kinakål, gulrot og reddik. Bruk gjerne en mandolin eller kjøkkenmaskin med skjæreskive når du skal kutte gulrot og reddik. Vend med salt og fiskesaus.
  2. Finhakk ingefær, chili og hvitløk, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Vend med grønnsakene til godt blandet.
  3. Ha alt over i et stort syltetøyglass eller annen glassbeholder. Press godt sammen og sørg for at det er litt rom på toppen. Dekk toppen med et kålblad, en tallerken eller et plastlokk som dekker overflaten og sett på en vekt, f.eks. en brusflaske fylt med vann.
  4. La kimchien stå under press på kjøkkenbenken i 3 dager. Press ned på vekten litt inne i mellom slik at væsken som dannes dekker grønnsakene.
   Blått hjerte
   Tips!

   Om det dannes så mye væske at det er i ferd med å renne over kan du helle av noe, men ideen er at væsken skal dekke grønnsakene.

  5. Vend kimchien med en gaffel og ha den over i et lufttett glass. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker. Spis ved siden av koreansk mat, til sushi eller som snacks til en kald øl.
Blått hjerte
Tips!

Mange liker sterk kimchi med mye chili, så er du glad i sterk mat kan du godt doble eller triple chilimengden.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat