
Kanelknuter med smak av jul
Til jul smaker det ekstra godt med hjemmelaget bakst. Prøv disse nydelige bollene med smak av pepperkaker. De kan også formes som kanelsnurrer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Bolledeig
Fremgangsmåte
Bolledeig
- 1
Smelt smøret i en kjele og hell i melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over smør og melk og rør om til gjæren er oppløst.
- 2
Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet i en kjøkkenmaskin. Ha deretter i egg og elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig.
Forheving
- 3
Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Mens deigen hever kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker, malte pepperkaker og kanel.
Tips
Pepperkakefyllet kan oppbevares 3 uker i kjøleskapet.
Utbaking og etterheving
- 4
Strø litt mel utover bakebordet og kjevle deigen til et rektangel, ca. 20x50 cm og 1 cm tykk. Smør på pepperkakefyllet.
- 5
Brett den ene delen langsiden mot midten, og brett den andre over slik at de dekker hverandre. Kutt strimler som er ca. 3 cm brede og lag knuter av dem.
- 6
Sett knutene på et stekebrett og la de heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
- 7
Sett stekeovnen på 180 grader og stek i ca. 15 minutter, eller til bollene har fått en gyllen farge.
Tips
Hvis du ønsker en blank og fin finish på knutene kan du pensle litt sukkerlake rett før steking.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


