Kanelknuter med smak av jul
Middels•120 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
Bolledeig
-
150 g
-
7 dl
-
50 gfersk gjær
-
150 gsukker
-
3 tskardemomme
-
1 tssalt
-
1 kghvetemel
-
1 stkegg
Fyll
-
600 gromtemperert TINE® Meierismør
-
300 gsukker
-
200 gpepperkaker smuler
-
3 ssmalt kanel
Slik gjør du det
Bolledeig
-
1
Smelt smøret i en kjele og hell i melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over smør og melk og rør om til gjæren er oppløst.
-
2
Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet i en kjøkkenmaskin. Ha deretter i egg og elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig.
Forheving
-
3
Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Mens deigen hever kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker, malte pepperkaker og kanel.
Tips
Pepperkakefyllet kan oppbevares 3 uker i kjøleskapet.
Utbaking og etterheving
-
4
Strø litt mel utover bakebordet og kjevle deigen til et rektangel, ca. 20x50 cm og 1 cm tykk. Smør på pepperkakefyllet.
-
5
Brett den ene delen langsiden mot midten, og brett den andre over slik at de dekker hverandre. Kutt strimler som er ca. 3 cm brede og lag knuter av dem.
-
6
Sett knutene på et stekebrett og la de heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
-
7
Sett stekeovnen på 180 grader og stek i ca. 15 minutter, eller til bollene har fått en gyllen farge.
Tips
Hvis du ønsker en blank og fin finish på knutene kan du pensle litt sukkerlake rett før steking.