Skillingsboller fra Bakeriet i Lom
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Skillingsboller fra Bakeriet i Lom
-
125 g
-
5 dl
-
1 stkegg , romtemperert
-
50 gfersk gjær (1 pk)
-
150 gsukker
-
1 kghvetemel (ca)
-
1 tskardemomme
-
1 tssalt
Fyll til skillingsboller
-
75 gTINE® Meierismør , mykt
-
½ dlsukker
-
2 sskanel
-
100 grosiner
Til pensling
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
Forheving
-
2
La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
Utbaking
-
3
Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.
-
4
Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
Etterheving
-
5
Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
-
6
Sett på stekeovnen på 225°C.
-
7
Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.