Oppskrift på skillingsboller fra Bakeriet i Lom
4

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

(68)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 skillingsboller. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

20

Ingredienser

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

125 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg, romtemperert
50 gfersk gjær (1 pk)
150 gsukker
1 kghvetemel (ca)
1 tskardemomme
1 tssalt
75 gTINE Meierismør, mykt
½ dlsukker
2 sskanel
100 grosiner

Til pensling

1 stkegg

Slik gjør du det

  • Sett deigen

    1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
  • Forheving

    1. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
  • Utbaking

    1. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.
    2. Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
  • Etterheving

    1. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
    2. Sett på stekeovnen på 225°C.
    3. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer