
Desserter til jul
La deg friste og lag en av disse herlige dessertene til jul. Her finner du også oppskrifter som passer godt til nyttårsaften.

Riskrem på ekte vis
Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

Pepperkake-sandwich med blåmuggost
Ta pepperkakene til nye høyder med denne smakfulle blåmuggostkremen. Ekstra godt blir det dersom du lager pepperkakene selv.

Jule-pavlova med posjerte pærer
Server denne lekre pavlovaen, formet som en julekrans, til sesongens selskap. Med tranebærposjerte pærer, pisket krem og julekrydder som prikken over i-en.
Hvordan lage karamellpudding?
Karamellpudding er en av våre mest populære oppskrifter i julen. Kanskje ikke så rart for denne oppskriften er knallgod! Her kan du se hvordan man lager karamellpudding trinn for trinn. I tillegg gir vi deg tips til hvordan du kan se når den er ferdig.

Porsjonsostekaker med julesmak
Herlig kremet dessert, som den perfekte avslutning til en av julens mange middager.

Pepperkake-pavlova
Marengs kan fort minne om et snødekket landskap, så hvorfor ikke lage en pavlovavariant til jul? Denne digge pavlovaen blir garantert midtpunktet på julebordet!

Ostekake med pepperkakebunn
Den kjente, kjære ostekaken med en jule-vri, laget med pepperkaker, appelsin og krydder. Pynt med en skog av pepperkaketrær eller andre fasonger, her er det kun fantasien som setter grenser! Husk å sette av godt med tid da kaken skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.

Selbu Blå®og pepperkaker
Pepperkaker toppet med Selbu Blå® er en nydelig smakskombinasjon til jul! Den distinkte blåmuggosten er en perfekt match til krydrede og søte pepperkaker. En spennende og litt annerledes måte å servere pepperkaker på!

Crème brûlée
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?

Marinerte multer
Multebær marinert i whiskey, servert med pisket krem ved siden av. Nydelig! Krumkaker smaker også godt til.

Minipavlova
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

Sjokoladefondant
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.

Riskrem med bringebærsaus
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Sjokolademousse
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Sjokolademousse med appelsin
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

"Riskrem" med Cottage Cheese
Oppskrift på en sunnere og mer kalorifattig variant av den tradisjonsrike juledesserten riskrem. Her har vi byttet ut ris med Cottage Cheese.

Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)
Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

No bake-pai med peppermyntekrem
Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

Rislapper
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Sjokolademousse uten egg
Sjokolademousse er en populær dessert som er enkel å lage. Denne oppskriften er helt uten egg.

Crème brûlée-pai
Jo mer, jo bedre! Server klassisk crème brûlée i paiform som en perfekt avslutning på måltidet.

Sjokolade panna cotta med Kesam®
Panna cotta kan varieres i det uendelige. Så lenge det er en fløtepudding, kan det tilsettes det ene og det andre. Eksempelvis med sjokolade og Kesam. Nydelig!

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Sviskegrøt med fløtemelk
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Hjemmelaget sjokoladepudding
Sjokoladepudding med vaniljesaus er en favoritt hos både store og små. Lager du sjokoladepuddingen selv, kan du variere hvor mørk sjokolade du vil bruke. Server med vaniljesaus, selvfølgelig, og gjerne friske bringebær og krem.

Semifreddo med hvit sjokolade
Semifreddo lager du enkelt uten ismaskin. Dette er en oppskrift på hjemmelagd iskremen med smak av både vanilje og hvit sjokolade. Husk at iskaken må ligge i fryseren i 5 timer før servering.

Brunostmousse
Brunost i en dessert er spennende og originalt, moussen får en fyldig og god karamellsmak fra brunosten.