Vi tilbyr disse ostene i mange modningsgrader, slik at de er deilige til hverdagsbruk og elegante til fest.
Oster deles vanligvis inn i 8 ulike familier, ut fra produksjonsmetode og ulike egenskaper. Her får du informasjon om alle ostefamiliene, så du lettere kan ta gode valg basert på dine behov.
Fastost
Fastost har gjerne lang holdbarhet. Konsistensen kan variere fra den hardeste parmesan til halvfast gräddost.
Les merHvitmuggost
Hvitmuggostenes kjennetegn er den hvite, fløyelsaktige muggen som dekker ostens overflate. Den er med på å modne og gi osten karakter.
Les merKremost og salatost
Visste du at kremost egner seg ypperlig til baking? Eller at Feta er en type salatost?
Les merBlåmuggost
Blåmuggostene kjennetegnes av de karakteristiske blågrønne åpningene med blåmugg og den skarpe aromatiske smaken.
Les mer
Chevre
Chevre betyr geit på fransk, og er fellesbetegnelsen på mykoster som er laget av geitemelk.
Les merKittmodnet ost
Kittmodnede osters konsistens kan være fra fast til myk. De har ofte en litt bløt, gul-oransje overflate og markant lukt.
Les mer
Smelteost
Smelteost er omsmeltede fastoster der konsistensen vil variere fra smørbar til halvfast.
Les merTradisjonsprodukter
Under denne overskriften samler vi alle de særegne norske tradisjonsproduktene som Gamalost, Pultost, Skjørost, Brunost mm.
Les mer