Tradisjonsprodukter

Tradisjonsprodukter

Under denne overskriften samler vi alle de særegne norske tradisjonsproduktene som Gamalost, Pultost, Skjørost, Brunost mm.

Gamalost
Gamalost er en fersk muggost med sin helt spesielle muggkultur Mucor Mucedo. Osten ystes på skummetmelk, har lite fett og salt, og meget høyt proteininnhold. Smaken er særegen og robust, skarp og aromatisk. Osten er saftig, grov og skjærbar med kniv. Gamalost passer bra som pålegg og på flatbrød med rømme, smør og tyttebær. Server den gjerne med frisk frukt.

 

Pultost
Pultost er, som gamalost, laget på skummetmelk, og har derfor lavt fettinnhold og høyt proteininnhold. Denne osten er modnet med en spesiell gjærsopp Candida Rugosa og ofte karve. I TINE har vi flere pultost-varianter: TINE Pultost Hedmark, TINE Pultost Lillehammer og TINE Pultost Løiten. Sistnevnte ble hedret med bronsemedaljer under oste-VM i 2018!

 

Brunost

Brunost er et særpreget norsk produkt med lange tradisjoner. Søt, fyldig, en svak smak av karamell og en urokkelig plass i norske hjerter gjennom generasjoner. Allerede i 1646 omtales mysosten i Christer Jenssøns glosebok som ”ganske nydelig”, men brunosten slik vi kjenner den i dag så dagens lys i 1863 på Solbråsetra i Gudbrandsdalen. I 1908 ble det første industrielle dampysteriet for brunost bygget på Tretten, og i dag, 150 år senere representerer brunost det norskeste av det norske.

Oppskrifter

 

Se vårt sortiment av oster!