Det er mye god historie i (gammel) ost
Er du nysgjerrig på hvordan Norvegia® lages? Eller hvorfor gammelosten har «pels» som må strykes for hånd inn i osten? Kanskje du lurer på hvordan TINE® jobber med bærekraft og matsvinn når det kommer til ost? På denne siden skal vi forsøke å svare på noe av det du måtte lure på. God lesning!
Slik lager vi Norvegia®
TINE har totalt 30 meierier i Norge, og på godt over halvparten av disse produseres det ulike typer ost. Variasjonen er stor, og strekker seg fra produksjon av Ryfylkegome i Setesdal, via Brie på Dovre til Norvegia® så langt nord som i Storsteinnes.
Er du nysgjerrig på hvordan Norvegia® produseres?
Les merGamalost
Visste du at Gamalost er laget av kun skummet melk, og derfor er tilnærmet fettfri? Eller at den får «pels» som må strykes inn i osten?
Her kan du lese mer om denne spennende og tradisjonelle osten.
Les mer