
Ost i matlaging
Nesten alt blir bedre med ost. Hva ville vel pizza vært uten den deilige, gylne osten på toppen? Eller en rykende, varm Mac’n cheese, hvor osten trekker seg i laaange tråder? I TINE Partner har vi kompetanse på ostenes ulike egenskaper, og hvordan riktig valg av oster kan heve smaken og kvaliteten på ulike retter. La oss hjelpe deg!

Nedsmelting
Både fett- og vanninnhold påvirker smelteegenskapene til en ost, men visste du at osten alder også påvirker nedsmeltingen?
Les merBruning
Hvor mye osten skal brune under steking kan være en smakssak. Med et bevisst forhold til valg av ost, samt riktig bruk av stekeutstyr, kan man i stor grad påvirke bruningen slik man ønsker.
Les mer

Tråtrekking
Trådtrekking handler om hvor langt man kan strekke osten. På en pizza er det for eksempel mange som ønsker lange ostetråder. I andre retter er det en fordel med litt mindre elastisk ost.
Les merFettutskillelse
Hvor mye fett som slippes ut av osten ved steking, kan påvirke hvordan retten oppleves. Med riktig valg av ost, steketemperatur- og tid, kan man få det resultatet man selv ønsker.
Les mer
Frysing av ost
Generell informasjon om innfrysing og opptining av ost og analoge osteprodukter.
Les merLast ned vår revet-ost-sammenligning
Last ned vår revet ost-sammenligning. Her forteller vi også om bruningsgrad, fettutskillelse, nedsmelting og trådtrekking.
Last ned her