Slik kan du terpe på løpeteknikken din

Lær deg hvordan du bør tenke når du løper, og tips til hvordan du kan løpe enklere og raskere.

Løper du mye, eller har tenkt til å begynne kan det være greit å lære riktig løpeteknikk først som sist. Det finnes dessverre ingen universell løpestil som passer for alle, men selve løpeteknikken kan du derimot utvikle og terpe på. Det er viktig for å unngå skader, og for å få maksimalt ut av treningen. 

Forfotløping

I det ideelle løpesteget lander foten under kroppens tyngdepunkt for å skape en mykere og smidigere landing. Mange mosjonister lander på samme måte som når de går – altså med hælen først. Dette fører til at støtet mot bakken blir hardere og pronasjonsbevegelsen i ankelen blir kraftigere. I løping vil vi at alle krefter skal gå fremover, derfor er forfotløping en viktig teknikk som må terpes på. 

Jente som løper på tærne

Få hofta opp og frem 

Et annet godt tips er å konsentrere deg om å få hofta opp og frem. Dette er enklere hvis du har en sterk kjernemuskulatur. Hvis du setter føttene naturlig under deg når du lander får du et godt fremskyv i løpesteget. 

Selv når du løper langt, enten det er på langtur eller i et løp, skal du prøve å få hofta opp og fram. Det vil hjelpe deg fremover. 

Manglende styrke i vrist, legg lår og hofte hindrer god teknikk

På langtur, eller et langt løp vil de fleste lande på flat fot når vi blir slitne. Dette er det største hinderet for å oppnå en god og effektiv løpeteknikk, og skyldes ofte manglende styrke i vrist, legg, lår og hofte.

6 kjappe triks du kan tenke på neste gang du løper:

  1. Kort ned stegene

  2. Sørg for at alle bevegelser er i fartsretningen

  3. Prøv å hold albuene i 90° grader vinkel

  4. Ha en rett holdning

  5. «Fall fremover»

  6. Tren kjernemuskulatur

Denne artikkelen ble først publisert på triathlonutstyr.no

Relatert

Tre kondisjonsøkter på 20 minutter

Travel hverdag og nedprioritert trening? Fortvil ikke! Løping er lett tilgjengelig, og de aller fleste vil klare å skvise inn disse øktene i timeplanen.

Yoga for løpere

Yoga kan implementeres i det meste av hverdagen. Her får du noen enkle og gode øvelser, spesielt egnet etter løpeturen for å tøye slitne hofter, lår, skuldre og lysken.

5 tips til deg som skal sette ny rekord

Uansett hva slags løp du skal delta i, her er løpetipsene fra europamester Henrik Ingebrigtsen som pusher deg til å sette ny rekord.