tine.no

Trening

Ønsker du å komme i bedre form? Eller kanskje trener du mot et spesifikt mål? Her får du nyttige tips og råd om trening som kan hjelpe deg på veien mot ditt mål.

Slik merker du treningsfremgang

Det kan være virkelig tungt å starte opp med trening dersom du er helt utrent. Trøsten er at jo lavere nivå du begynner på, desto raskere vil fremgangen merkes.

Musikk under trening - venn eller fiende?

Mange er avhengige av å høre på musikk når de trener, og det er ikke uten grunn! Musikk kan faktisk øke ytelsen, men pass på – det kan også gjøre skade.

Topp formen med Olympiatoppens formtoppingsplan

Olympiatoppens formtoppingsplan sørger for økt prestasjonsevne når det virkelig gjelder.

Trening gjennom høst- og vintermånedene

Treningsguide: Desember

Desember er tiden for jul og kos. Selskapelighetene står i kø og overalt er det noe godt å spise. Lurer du på hvordan du skal få lurt inn noen treningsøkter mellom ribbe og julebord?

Tren ute selv om temperaturen faller

Under all utendørsaktivitet er det viktig at vi kler oss etter forholdene. Særlig viktig er dette i kulda for å forhindre store varmetap, som kan føre til lavere prestasjonsevne. Og det ønsker vi jo alle å unngå!

Slik klarer du å trene gjennom høstmånedene

Høstmørket har senket seg, og for mange kan det være vanskelig å finne motivasjon for videre trening. Joggeskoene som satt så lett på foten i sommermånedene, føles litt trangere, og sofaen har sjeldent fristet mer. Men akkurat derfor smaker det desto bedre å klare gjennomføre treninga. Her er et par tips som kan hjelpe deg over dørstokken, når det kanskje frister som minst.

Puls

Effektiv trening med pulsklokke

Er pulsklokken mest nyttig for toppidrettsutøvere, eller kan vi andre også ha glede av den? Vi har snakket med, Jostein Hallén, professor i idrettsfysiologi ved Toppidrettssenteret og Norges idrettshøyskole.

Sjekk formen ved hjelp av hvilepulsen

Pulsen kan fortelle oss mye om treningsform og progresjon. Her får et innblikk i hvordan hjertet fungerer og hvordan du kan måle fremgangen din!

Slik tester du makspulsen din

En pulsklokke er et supert treningsverktøy, men for å beregne dine individuelle intensitetssoner må du vite makspulsen din. Les mer her for lære den riktige metoden!

Mer om trening

10 tips til deg som skal begynne å trene

Ønsker du å komme i gang med trening, men er usikker på hvor du skal begynne? Mange er motivert for trening i starten, men det er lett å dabbe av hvis man ikke etablerer gode treningsvaner.

Testene som viser om treningen gir resultater

Er du nysgjerrig på hvordan det står til med formen? Enten du akkurat har startet å trene, er mosjonist eller eliteutøver kan du prøve disse testene for å kartlegge helsen din.

Tren deg fleksibel

Stress og hverdagsmas har en tendens til å sette sitt preg på muskulaturen. Kanskje sitter du akkurat nå bøyd over en PC eller mobil og kjenner at nakken er stiv?

Slik trener du med kjæresten

For mange blir det ofte vanskelig å trene jevnlig sammen med kjæresten. Så hvordan skal man egentlig legge til rette for en treningsøkt som både er hyggelig – og gir treningsutbytte for begge?

Sykling og løping på vinterføre

Vinteren er straks her, og mange gleder seg til nypreparerte løyper og uteaktiviteter i vinterland. Men for andre kan snø og mørke være frustrerende, og for deg som liker å løpe og sykle i friluft kan vinterhalvåret bli litt vel langt.

Trening som styrker skjelettet

Som alt annet i kroppen blir også skjelettet vårt svakere med årene. Noe av det viktigste vi selv kan gjøre for å få et sterkere skjelett, er å mosjonere.

Slik får du maks ut av treningsøkta

Restitusjon en svært viktig del av prosessen for å få optimale resultater og maksimalt ut av treningsøkten.

7 fordeler med daglig fysisk aktivitet

Vi vet at den daglige aktiviteten spiller svært stor rolle for helsa vår og for at vi skal ha det bra. Derfor er det å bevege seg mer i hverdagen kanskje den viktigste strategien for å forbedre helsen vår.

5 tips for trening i varmen - unngå dehydrering

Sommeren er tid for sol, varme og kos. For å opprettholde formen kan det det være lurt med noen treningsøkter, men ta noen forhåndsregler dersom du legger ut på de varmeste dagene.

5 sannheter om trening

Etter snart 10 år i treningsbransjen har Desiree Andersen støtt på et hundretalls myter, sannheter og oppfatninger om trening. Her deler hun fem sannheter du burde vite om trening.

Aktivitet har effekt på kropp og sinn

Regelmessig aktivitet gir overskudd i hverdagen. Noen positive effekter har du kanskje allerede hørt om, andre er muligens ukjent for deg.

8 tips for gode treningsrutiner etter ferien

Slik kommer du igang med treningsvaner som holder over tid.

5 øvelser for å tøye hamstring

Det er ikke bare innenfor yoga vi trenger å ha fleksible hamstrings, det er gunstig i de fleste aktiviteter, som løping, sykling eller vanlig gange. I denne bildeserien viser jeg noen enkle øvelser for tøying av hamstring. Har du ikke et yogabånd, kan du bruke et tau eller et skjerf.

Tre tips for bedre kroppsholdning

Kjenner du deg igjen i fremoverlente skulde, krum rygg og bitende smerter? Fortvil ikke – med disse tre tipsene kan du bedre holdningen din!