
Er du klar for vaffeldagen?
25. mars er Verdens vaffeldag. Enten du liker grove vafler, vafler med grønnsaker, gule vafler eller noe helt annet finner du det her.

Oppskrifter på vafler

TINE®-vaffel – Vår beste vaffelrøre
TINE®-vaffelen er vår favorittvaffel! TINE®-vaffelen er nemlig laget av vår beste vaffelrøre som gir fantastisk gode og saftige vafler. Dette er en perfekt grunnoppskrift på vaffelrøre, og gir vafler som passer både til hverdags og spesielle anledninger.

Verdens beste vafler
Verdens beste vaffelrøre! Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Grove vafler
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

Digge vafler
Her er oppskrift på en tradisjonell og veldig god vaffelrøre. Vi har rørt inn litt rømme og vaflene smaker fortreffelig med brunost på. De kommer til å forsvinne fort fra fatet!

Matpakkevafler med spinat og gulrot
Disse matpakkevaflene med spinat og gulrot er gylne på utsiden og grønne på innsiden. Supre i matpakka, til frokost eller som lunsj.

Gule vafler med sjokoladekrem og appelsin
Gule vafler med en deilig smak av appelsin, toppes med nydelig sjokoladekrem, appelsin og små sjokoladeegg. Du får ikke mer påskestemning enn dette!

Røde vafler med krem
Rødbeter er proppet med vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber, men det er bare bonusen. Den virkelige rikdommen ligger i den herlige sødmen og den lekre fargen. Prøv rødbeter i vaflene og bli forført!

TINE®-vaffel med is og brunostsaus
Åshild Lerbak, De Norske Kokkelandslagene: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren.

Grove vafler med ost og skinke
Vaffel i matpakka? Ja, klart det! Disse grove vaflene er gode med pålegg og grønnsaker på. Vaffelrøra er enkel og rask og holder flere dager i kjøleskapet.

Vafler med kefir
I denne oppskriften på vaffel har vi tatt med det beste av det beste. Smør, Kefir, helmelk, seterrømme gjør drømmevaffelen til virkelighet.

Matpakkevafler med banan og cottage cheese
Vafler med banan, havregryn og cottage cheese er aller best nystekte, men egner seg også utmerket i matpakka. Oppskriften gir 6-8 vaffelplater.

Vaffeltårn
Server vafler på en morsom måte ved å stable dem i et stort tårn! Legg brunost, syltetøy og digg rømme mellom lagene. Av denne røra blir det ca. 30 vafler.
Hva er en vaffel?
Vaffel er en kake stekt i jern, rutemønstret og hjerteformet eller rektangelformet. Henry Notaker sier i sitt Appetittleksikon at «tradisjonen med å steke kaker på denne måtren kan føres tilbake til grekerne. Mønsteret i jernet stammer fra 1200 - 1300 - tallet. Det karakterisktiske rutemønsteret skal være laget etter modell av bivokskakene i bikuben. Navnet vaffel stammer fra tysk wafel, som betyr vokskake».
Vaffeldagen
Den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. Vår frues dag ble på svensk folkemunne til «Våffel-dagen», som etterhvert ble til Vaffel-dagen som den 25.mars feires over hele verden.
God vaffeldag!
Produkter til vaffelrøra
Vaffel til middag

Grove havrevafler med gulrot
«Grove vafler er perfekt til hverdagen. Legg på noen skiver brunost og friske bær, så blir det ekstra digg!» – Kjetil Jansrud

Havrevafler med Camembert og pære
Vafler med havregryn som toppes med Dovre Ysteri Camembert, pære, valnøtter og honning. En god havrevaffel med deilige smaker!

Digge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget
Inger Renathe Østmo, Kokkelandslaget : "Har du rester fra påskemiddagen? Lag vafler toppet med nydelig sprøstekt lammelår! Inviter til påskebrunsj eller lag en deilig vaffelsandwich til matpakka og dra på tur".

Søtpotetvafler med speilegg og avokado
Søtpotetvaffel laget med grovt mel, Jarlsberg®, persille og vårløk gir en herlig og smakfull matvaffel. Ved å toppe søtpotetvaflene med speilegg og avokado skapes et hjertelig lite vaffelmåltid som både metter og smaker godt.

Grove vafler med Snøfrisk® og laks
Gode og grove vafler toppet med røkelaks og Snøfrisk gir en uslåelig kombinasjon. En vaffel med gode smaker, som metter godt - en ypperlig lunsjvaffel!

Grove vafler med Selbu Blå og spekeskinke
Vaffelen for ost- og skinkeelskeren! Grove vafler toppet med herlig blåmuggost, ruccola og spekeskinke. Passer perfekt til lunsj, som snack eller når du vil ha noe godt med mye smak.

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær
Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

Cheddar-vafler med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.