Antall porsjoner
12
1. Start med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.
2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kefir og smeltet smør.
3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
4. La vaffelrøren svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
5. Stek vaflene lysebrune og avkjøl dem på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre, blir vaflene myke.
6. Del pærer i to og så i fire. Skjær bort stilk og frøhus. Del pære og ost i tynne skiver. Fordel pæreskiver, 1-2 skiver ost, 2 valnøtter og 1 ts honning på hvert plate.
Tips
Havrevafler med Camembert og pære
Vafler med havregryn som toppes med Dovre Ysteri Camembert, pære, valnøtter og honning. En god havrevaffel med deilige smaker!