Skip to main content

Havrevafler med Camembert og pære

Enkel
30min

Vafler med havregryn som toppes med Dovre Ysteri Camembert, pære, valnøtter og honning. En god havrevaffel med deilige smaker!

(0)
Next ImageHavrevafler med Camembert og pære

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 dl
havregryn
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
kardemomme
100 g

Topping

3 stk
pære
24 stk
valnøtter
12 ts
honning

Fremgangsmåte

  1. Start med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.

  2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kefir og smeltet smør.

  3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.

  4. La vaffelrøren svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.

  5. Stek vaflene lysebrune og avkjøl dem på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre, blir vaflene myke.

  6. Del pærer i to og så i fire. Skjær bort stilk og frøhus. Del pære og ost i tynne skiver. Fordel pæreskiver, 1-2 skiver ost, 2 valnøtter og 1 ts honning på hvert plate.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Rist gjerne valnøttene i en tørr, varm panne. Da får de en ekstra god smak. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter