Havrevafler med Camembert og pære
Vafler med havregryn som toppes med Dovre Ysteri Camembert, pære, valnøtter og honning. En god havrevaffel med deilige smaker!
Enkel•30 min•12 personer
Ingredienser
- 0.5 dl havregryn
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 2 stykk egg
- 1 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 3 dl TINE® Kefir Økologisk
- 100 g TINE® Meierismør, , smeltet
Topping
- 3 stykk pære
- 2 stykk Dovre Norsk Camembert
- 24 stykk valnøtter
- 12 ts honning
Slik gjør du
1
Start med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.
2
Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kefir og smeltet smør.
3
Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
4
La vaffelrøren svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
5
Stek vaflene lysebrune og avkjøl dem på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre, blir vaflene myke.
6
Del pærer i to og så i fire. Skjær bort stilk og frøhus. Del pære og ost i tynne skiver. Fordel pæreskiver, 1-2 skiver ost, 2 valnøtter og 1 ts honning på hvert plate.
TipsRist gjerne valnøttene i en tørr, varm panne. Da får de en ekstra god smak.