Grove vafler med Selbu Blå og spekeskinke
Vaffelen for ost- og skinkeelskeren! Grove vafler toppet med herlig blåmuggost, ruccola og spekeskinke. Passer perfekt til lunsj, som snack eller når du vil ha noe godt med mye smak.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
Grove vafler
- 50 g TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1.5 dl sammalt hvete, fin
- 1.5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl kruskakli
- 1 dl havregryn
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
Topping
- 1 pakke Selbu Blå® Original
- 1 pose ruccola
- 16 skive spekeskinke
Slik gjør du
Vafler
1
Smelt smør. Pisk sammen egg og melk. Rør inn mel, bakepulver, kruskakli, havregryn og smeltet smør og pisk til en glatt røre. La hvile i 10 minutter.
2
Stek vafler i et varmt vaffeljern penslet med smør. Avkjøl vaflene på rist.
3
Del osten i tynne skiver og fordel på vaffelplater sammen med skinke og ruccula.
TipsLitt ekstra grønt som små, søte tomater og staver av agurk passer godt sammen med den andre toppingen.
TipsVaffelrøren kan tilsettes både fløte, rømme eller andre meieriprodukter. Juster eventuelt med mer mel om røren blir for tynn.