
Chilisaus
Hjemmelaget chilisaus passer perfekt når du skal grille, til fredagstacoen, som dipp og når du skal lage digge ostesmørbrød. Blir det for sterkt er det lurt å ha en boks rømme i bakhånd som kan døyve den brennende følelsen.

Verdens sterkeste chilisaus
Hjemmelaget superhot chilisaus med Carolina Reaper. Denne sausen ber ikke om unnskyldning, den er rett og slett verdens sterkeste. En liten dråpe er nok for de fleste! Sausen er litt tabasco-aktig på smak, prøv den på egg stekt i godt med smør, til taco eller til grillet kjøtt. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Sriracha
Hjemmelaget sriracha er spicy chilisausen alle kokker sverger til. Oppskriften stammer fra Thailand, hvor de helst bruker den til sjømat, mens indoneserne bruker den til suppe, nudler og vårruller. Denne oppskriften gir ca. 8 dl saus.

Chiu chow chiliolje
Spicy kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til blant annet dim sum, stekt ris og nudler. Vi har forenklet oppskriften noe til å passe utvalget i norske butikker, uten å miste den dype, gode smaken. Bruk chilimosen i wok, stekt kjøtt, som tilbehør i supper, asiatiske retter eller til grillmaten. Oppskriften gir ca. 6 dl hot chiliolje.

Hot chiliolje
Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.

Jalapenosaus med avokado
Avokado og jalapeños skaper en kremaktig saus som balanserer heten i chilien. Denne chilisausen er majones-aktig og perfekt til taco, sandwicher og wraps, som dipp til nachos, potetgull eller grønnsaker, eller til en litt frekk pasta. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Søt chilisaus
Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.

Ghost pepper chilisaus med mango
Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.

Chilisaus + taco
Prøv noe nytt

Spicy chilihonning
Honning med smak av chili kan brukes i vinegretter, til å glasere skinkesteka eller som tilbehør til ost. Prøv det også på grillet ananas! Denne oppskriften gir ca. 3,5 dl chilihonning.

Spicy hot chilisennep
Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.

Chili- og hvitløksaus
Den uimotståelige blandingen av varm chili og skarp hvitløk er perfekt til alt fra kjeks med ost til kylling og supper. Det er også overraskende godt til ferske reker på loff med majones. Denne oppskriften gir ca. 1 liter chilisaus.

Hot chili-gelé
En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.
