placeholder image
0

Spicy hot chilisennep

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.

Antall stykker

1

Ingredienser

2 ½ dlsennepsfrø
2 dleplesidereddik
2 dløl, helst lager
4 stkhabanero
¼ tssalt

Slik gjør du det

    1. Ha sennepsfrø, eplesidereddik og øl i et stort glass med lokk. La stå mørkt i minimum 12 timer, gjerne over natten.
    2. Finhakk habanero chili og rør inn salt og habanero i sennepsmiksen. Bland godt og ha over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til du har ønsket konsistens, enten som grov sennep eller fin.
    3. Hell sennepen over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.

Tips:

Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Kommentarer