Spicy hot chilisennep
Enkel•30 min min
Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.
Ingredienser
Antall stykker
-
2 ½ dlsennepsfrø
-
2 dleplesidereddik
-
2 dløl , helst lager
-
4 stkhabanero
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Ha sennepsfrø, eplesidereddik og øl i et stort glass med lokk. La stå mørkt i minimum 12 timer, gjerne over natten.
-
2
Finhakk habanero chili og rør inn salt og habanero i sennepsmiksen. Bland godt og ha over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til du har ønsket konsistens, enten som grov sennep eller fin.
-
3
Hell sennepen over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.