Spicy hot chilisennep

Spicy hot chilisennep

2
  • Enkel
  • 30 min
Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.

Ingredienser

2 ½ dl sennepsfrø
2 dl eplesidereddik
2 dl øl , helst lager
4 stk habanero
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Ha sennepsfrø, eplesidereddik og øl i et stort glass med lokk. La stå mørkt i minimum 12 timer, gjerne over natten.
    2. Finhakk habanero chili og rør inn salt og habanero i sennepsmiksen. Bland godt og ha over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til du har ønsket konsistens, enten som grov sennep eller fin.
    3. Hell sennepen over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.
Tips

Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Kommentarer

  • Anne Marit

    3 måneder siden
    Hei,

    Har laget spicy hot chilisennep et par ganger nå, men hvor lang holdbartid har den? Aldeles nydelig til skinke og populær hos våre gjester :-)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Anne Marit!

      Da det er såppas med eddik i oppskriften så er holdbarheten ganske lang. Ha det på et tett glass i kjøleskapet så kan det stå der i uker. kanskje også måneder! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat