Skip to main content

Hot chili-gelé

Enkel
30min

En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.

3.8
(10)
Next ImageHot chili-gelé

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
grønn paprika
4 stk
jalapenos
3 dl
eplesidereddik
1 l
sukker
1.75 dl
flytende fruktpektin
0.25 ts
grønn pastafarge (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.

    Tips

    Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.

  2. Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.

    Tips

    Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.

  3. Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.

  4. Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.

  5. Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker geleen. Jalapeno er en mild chili, som ligger på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Flere fristende oppskrifter