Hot chiliolje
Enkel•15 min min
Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.
Ingredienser
Antall stykker
-
5 dlsolsikkeolje
-
½ dltørket chiliflak , eventuelt små tørkede thai chili
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Ha olje, chiliflak og salt i en kjele og varm opp under omrøring. Hold blandingen medium varm uten at oljen begynner å ryke, i ca. 5 minutter.
Tips
La 1 stjerneanis, 1 kanelstang og 1 laurbærblad koke med for ekstra smak.
-
2
Sett gryten til side og avkjøl. Hell over på flasker og oppbevar i kjøleskap. Holder seg opptil 1 måned.