Skip to main content

Hot chiliolje

Enkel
15min

Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.

4.0
(53)
Next ImageHot chiliolje

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

5 dl
solsikkeolje
0.5 dl
tørket chiliflak, eventuelt små tørkede thai chili
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Ha olje, chiliflak og salt i en kjele og varm opp under omrøring. Hold blandingen medium varm uten at oljen begynner å ryke, i ca. 5 minutter.

    Tips

    La 1 stjerneanis, 1 kanelstang og 1 laurbærblad koke med for ekstra smak.

  2. Sett gryten til side og avkjøl. Hell over på flasker og oppbevar i kjøleskap. Holder seg opptil 1 måned.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.

Flere fristende oppskrifter