
Hot chiliolje
- Enkel
- 15 min
Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.

Ingredienser
5 dl | solsikkeolje |
½ dl | tørket chiliflak , eventuelt små tørkede thai chili |
¼ ts | salt |


Slik gjør du det
-
-
Ha olje, chiliflak og salt i en kjele og varm opp under omrøring. Hold blandingen medium varm uten at oljen begynner å ryke, i ca. 5 minutter.Tips!
La 1 stjerneanis, 1 kanelstang og 1 laurbærblad koke med for ekstra smak.
-
Sett gryten til side og avkjøl. Hell over på flasker og oppbevar i kjøleskap. Holder seg opptil 1 måned.
-

Tips!
Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.
La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Patrik
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)