Hot chiliolje

Hot chiliolje

2
 • Enkel
 • 15 min
Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.

Ingredienser

5 dl solsikkeolje
½ dl tørket chiliflak , eventuelt små tørkede thai chili
¼ ts salt

Slik gjør du det

  1. Ha olje, chiliflak og salt i en kjele og varm opp under omrøring. Hold blandingen medium varm uten at oljen begynner å ryke, i ca. 5 minutter.
   Tips!

   La 1 stjerneanis, 1 kanelstang og 1 laurbærblad koke med for ekstra smak.

  2. Sett gryten til side og avkjøl. Hell over på flasker og oppbevar i kjøleskap. Holder seg opptil 1 måned.
Tips!

Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.

Kommentarer

 • Patrik

  12 måneder siden
  Er holdbarheten kun 1 mnd?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   12 måneder siden
   Ja, det er holdbarheten vi har funnet ut at den holder seg best, men under riktig oppbevaring og sterile flasker kan det hende den holder seg lenger :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat