Hot chiliolje

Hot chiliolje

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Hjemmelaget chiliolje kan brukes der du bruker vanlig olje. Spicy chiliolje passer spesielt godt til pizza, pasta, scampi, alt av kjøtt og salater. Prøv den også i supper og til ovnsbakte grønnsaker. En chiliolje er et vanlig innslag i de fleste kjøkken, og du lager enkelt din egen. Den blir best, og varer lenger med tørkede chili. Denne oppskriften gir ca. 5 dl olje.

Antall stykker

Ingredienser

5 dl solsikkeolje
½ dl tørket chiliflak , eventuelt små tørkede thai chili
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Ha olje, chiliflak og salt i en kjele og varm opp under omrøring. Hold blandingen medium varm uten at oljen begynner å ryke, i ca. 5 minutter.
      Tips!

      La 1 stjerneanis, 1 kanelstang og 1 laurbærblad koke med for ekstra smak.

    2. Sett gryten til side og avkjøl. Hell over på flasker og oppbevar i kjøleskap. Holder seg opptil 1 måned.
Tips!

Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Patrik

    6 måneder siden
    Er holdbarheten kun 1 mnd?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Ja, det er holdbarheten vi har funnet ut at den holder seg best, men under riktig oppbevaring og sterile flasker kan det hende den holder seg lenger :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat