
Chili- og hvitløksaus
Den uimotståelige blandingen av varm chili og skarp hvitløk er perfekt til alt fra kjeks med ost til kylling og supper. Det er også overraskende godt til ferske reker på loff med majones. Denne oppskriften gir ca. 1 liter chilisaus.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett grillelementet i ovnen på 220 °C. Legg chili og hvitløkfedd med skall utover et stekebrett med olivenolje, og grill til skinnet begynner å bli svart og chiliene er myke, omtrent 15-20 minutter.
- 2
Hakk rødløk og kok opp med vann, eddik, sukker, worshestershire-saus, limesaft, spisskummen og salt. Klem ut hvitløkfeddene fra skallet og ha i sammen med chiliene. Småkok i 20 minutter.
- 3
Ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad eller bruk stavmikser og kjør til en glatt saus. Ha sausen tilbake i gryten og småkok i 5 minutter til, eller til sausen er så tykk som du ønsker.
- 4
Avkjøl og ha over på tette flasker. Kan oppbevares i kjøleskapet i 1 måned.
Tips
Du kan lage en mildere, grønn versjon av sausen med jalapenos, uten rødløk.
Tips
Konsistensen på denne sausen er som tabasco, men reduser mengden vann om du ønsker den tykkere. Vær oppmerksom på at sausen da også blir sterkere. Vil du ha en mildere saus kan du bruke en mildere type chili eller redusere mengden.