Namdalsgomme fremstilles ved oppkoking av løpefelt ostemasse og mysekonsentrat. Gommen har en halvfast, lett skjærbar konsistens, uten å være direkte smørbar. Namdalsgomme er litt grov, og ostekornene er merkbare.
-
Smaken er rund og søt, med tydelig kryddersmak av kardemomme og kanel. Namdalsgomme har en jevn, lys gulbrun farge med et lag av kanel på toppen. Rull rikelig med gomme inn i lefser, lomper og vafler og server til frokost, lunsj eller til kaffen. Lefse med gomme er god og næringsrik kost. Namdalsgomme er også godt som smørbrødpålegg. Namdalsgomme er glutenfri, og kan derfor spises av de som har glutenintoleranse.
-
melk, myse, 6% sukker, eggpulver, kardemomme, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), kanel. Kanel er bestrålt.
-
Inneholder egg eller produkter framstilt av egg, Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1213 kJ ( 289 kcal) fett 12 g -hvorav mettede fettsyrer 7,8 g karbohydrat 35 g -hvorav sukkerarter 26 g protein 10 g salt 0,6 g pantotensyre 1,8 mg kalium 1007 mg molybden 18 µg kalsium 398 mg (50 %') vitamin A 114 µg (14 %') riboflavin 0,73 mg (52 %') vitamin B12 1,1 µg (42 %') fosfor 402 mg (57 %') jod 107 µg (71 %') ' av referanseverdien Saltinnhold er beregnet fra melkens naturlige innhold av natrium
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 250 g, beger