Mølsgomme lages ved koking av helmelk som felles ved tilsetting av kulturmelk. Ostemasse og myse kokes til ostemassen har en lys gulbrun farge, deretter tilsettes sukker og hvetemel før mølsgomen kokes på ny.
-
Mølsgommen skal være litt seig og lett smørbar. Smaken er syrlig og søt med krydret smak av kardemomme og kanel. Rull rikelig med gomme inn i lefser, lomper og vafler og server til frokost, lunsj eller til kaffen. Lefse med gomme er god og næringsrik kost. Mølsgomme er også godt som smørbrødpålegg.
-
melk, 6% sukker, hvetemel, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), kanel, kardemomme. Kanel er bestrålt
-
Inneholder gluten eller produkter framstilt av gluten, Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 990 kJ ( 236 kcal) fett 10,6 g -hvorav mettede fettsyrer 6,9 g karbohydrat 24 g -hvorav sukkerarter 17 g protein 11 g salt 0,3 g kalium 545 mg molybden 11 µg kalsium 368 mg (46 %') riboflavin 0,48 mg (34 %') fosfor 328 mg (47 %') jod 52 µg (35 %') ' av referanseverdien Saltinnhold er beregnet fra melkens naturlige innhold av natrium
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 300 g