Kantarellsuppe med fersk ost og gressløk

Osteriet åpnet høsten 2016 en pop-up restaurant der folk på internett fikk bestemme menyen.  En av rettene som ble laget var en guddommelig god kantarellsuppe.

- Da forslaget om kantarell og ost kom opp, var jeg ikke i tvil om at jeg ønsket å lage denne retten. Jeg lager selv denne soppsuppen, en kremet suppe laget på kantareller, løk og kyllingkraft og fløte når jeg går har vært på sopptur. Her serveres den med stekt kantarell, Tine Kremgo og urter. Jonas, kokk.

 

Slik lager du dette hjemme:

  • 3 mandelpoteter
  • 300 g kantarell
  • solsikkeolje
  • 1 hvitløkfedd
  • 0,5 løk
  • 4 dl kyllingkraft
  • 2 dl kremfløte
  • 70 g smør
  • salt og pepper
  • sherryeddik
  • 1 TINE Kremgo med pepper
  • stekt kantarell, brødkrutonger og urter til servering

 

  1. Rens kantarellene og ha litt solsikkeolje i en rykende varm stekepanne. Fres kantarellene. Når soppen begynner å ta farge har du i 1 ss smør. Trekk av varmen og avkjøl.
  2. Finhakk hvitløk og løk og fres i en gryte til brunt. Hell over kyllingkraft og kok opp.
  3. Skrell og del poteter i biter og ha i kraften med de stekte kantarellene. Kok til potetene er møre. Sil kraften over i en ren kjele og kjør resten i en blender til puré.
  4. Rør inn kantarellpureen i kraften og tilsett smør og fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og eddik.
  5. Pisk opp TINE Kremgo med finkuttet gressløk, kvernet pepper, litt sherryeddik og salt. Fordel i suppeboller med stekt kantarell, brødkrutonger og urter. Hell over suppen.