Oppskrift på Auberginelasagne med hvitløkdipp, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Auberginelasagne med hvitløkdipp

Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.

Slik gjør du

Lasagne:

  1. Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).

  2. Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.

  3. Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.

  4. Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.

    Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.

Hvitløkdipp:

  1. Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.

Lignende oppskrifter