Oppskrift pp fullkornslasagne med Cottage Cheese

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fullkornslasagne med Cottage Cheese

Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

 • Du trenger:

  En smurt ildfast form
TIPS!: Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (evt kjøttsaus).

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

 2. Smelt smøret i en varm stekepanne, og stek løken. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgjern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.

 3. Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.

 4. Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø den revne osten over. Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.

Tilbehøret:

 1. Skyll salaten godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt opp agurk og paprika i staver og rødløken i tynne skiver.

 2. Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.

Lignende oppskrifter