Oppskrift på fullkornslasagne med Cottage Cheese
13

Fullkornslasagne med Cottage Cheese

(80)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En smurt ildfast form

Ingredienser

1 stkgrovhakket løk
1 spiseskjeTINE Meierismør
4 stkgulrøtter
200 gramsellerirot
1 stkpaprika
1 bokshermetiske tomat (hele eller hakkede)
½ desilitertomatpuré
1 stkgrønnsakbuljongterning
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 teskjetørket oreganokrydder
9 stklasagneplater av fullkorn
2 begerTINE Cottage Cheese Original (á 300g)
2 desiliterrevet Jarlsberg® Lettere (evt. annen magrere ost)

Forslag til salat

200 gramfrisk salat
½ stkpaprika
⅓ stkagurker
¼ stkrødløk

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Smelt smøret i en varm stekepanne, og stek løken. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgjern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.
  3. Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.
  4. Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø den revne osten over. Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.
  5. Tilbehøret:

  6. Skyll salaten godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt opp agurk og paprika i staver og rødløken i tynne skiver.
  7. Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.

Tips:

Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (evt kjøttsaus).

Kommentarer

Produkter i oppskriften