Oppskrift på Festlasagne
6

Festlasagne

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

600 gramlasagneplater

Kjøttsaus

3 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkhakket sjalottløk
400 gramkjøttdeig
1 spiseskjesoyasaus
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
4 spiseskjetapenade
1 ½ teskjetimian, bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne

Hvit saus

3 spiseskjeTINE Meierismør
5 spiseskjehvetemel
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 desiliterTINE Matfløte

på toppen

4 stktomater i skiver
½ pottebasilikum
3 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kjøttsaus

  3. Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.
  4. Hvit saus

  5. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.
  6. Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.
  7. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.

    Tips:

    Server gjerne en god salat ved siden av.

Tips:

Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

Kommentarer

Produkter i oppskriften