Oppskrift på Festlasagne

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Festlasagne

Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

Kjøttsaus

  1. Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.

Hvit saus

  1. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.

  2. Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.

  3. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.

    Server gjerne en god salat ved siden av.

Lignende oppskrifter