Oppskrift på Cottage Cheesepai
7

Cottage Cheesepai

(42)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn

1 stkNå® Paibunn

Paifyll

140 grambacon
1 stkløk
1 stkpurre
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
3 stkegg
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett (evt. magrere melk)
1 desiliterrevet vellagret Jarlsberg® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    Paibunn

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.
  3. Paifyll

  4. Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.
  5. Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.

Tips:

Cottage cheese er en mager ferskost og passer også godt som pålegg, i salat og som tilbehør til for eksempel grillmat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften