Oppskrift på Fløtegratinerte poteter
17

Fløtegratinerte poteter

(335)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt- og fiskeretter. Til biff, søndagssteken, roastbiff eller spekmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form: ca. 20x30 cm

Ingredienser

10 stkpoteter (ca.)
3 desiliterTINE Matfløte eller kremfløte
2 stkhvitløksfedd
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
2 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Skrell potet og skjær i tynne skiver, 3-5 mm. Finhakk hvitløk.
  2. Legg ett lag med potetskiver i taksteinlag, i en smurt form. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
  3. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et potetlag og hell over resten av fløten.

    Tips:

    Du kan bytte ut 1/4 av fløten med melk.

  4. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30 minutter. Strø over ost og stek videre i 20 minutter.

    Tips:

    Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 250 °C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. 5 minutter. 

Tips:

Et dryss muskatnøtt gir ekstra god smak til fløtegratinerte poteter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften