Oppskrift på Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter
0

Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et godt, saftig stykke oksekjøtt er luksus. Topp det med en god blåmuggost, og server med ovnsbakte poteter, grillede tomater og friske, grønne bønner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramaspargesbønner
2 spiseskjebalsamicoeddik
¼ teskjesalt
16 stkcherrytomater
4 skiverentrecôte
½ teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjerapsolje
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 stkhvitløksfedd
4 skiverNorzola, eller annen blåmuggost

Ovnsbakte potetbåter:

8 stkpoteter, i båter
2 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjefrisk timian, hakket
½ teskjesalt
½ teskjepepper
1 teskjepaprikapulver
3 teskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Vend potetbåter med olivenolje, timian, salt, pepper og paprikapulver. Spre utover en langpanne, og fordel små biter med smør utover. Stek gylne og møre i ovn, ca. 25 minutter. Rør underveis.
  2. Kok bønner møre i kokende lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Skyll raskt i iskald vann, og vend med balsamicoeddik og litt salt.
  3. Legg tomater på en stekeplate, og drypp med litt olje. Stek øverst i ovnen i 8-10 minutter.
  4. Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Varm olje i en panne på middels høy varme, ha i hvitløksfedd og stek kjøttet på den ene siden til gyllent, ca. 3 minutter. Snu kjøttet og tilsett smør. Øs smør over kjøttet mens det steker videre i ca. 3 minutter. Legg en skive blåmuggost på hver entrecôteskive, sett på lokk og ta pannen av platen. La stå å godgjøre seg på ettervarmen i 5 minutter.

    Tips:

    Du kan også smelte osten ved å putte pannen med entecôte og ost, inn i ovnen i noen minutter.

  5. Server med bønner, stekte poteter og tomater ved siden av.

Tips:

Det er en øvelse å steke oksekjøtt riktig, men et viktig triks er å la kjøttet komme til romtemperatur før steking. Steketiden kommer an på om du liker rått, medium eller godt stekt kjøtt, samt tykkelsene på biffene. Det kan være lurt å understeke kjøttet litt, fordi det fortsetter å steke når det hviler. Bruk fingrene til å kjenne på kjøttet, og lær deg hvor fast eller mykt det kjennes når det er slik du liker det. Øvelse gjør mester.

Kommentarer

Produkter i oppskriften