Oppskrift på Raclette

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Raclette

Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!

Slik gjør du

  1. Skjær ost i skiver.

  2. Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.

  3. Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.

  4. Stek bacon.

  5. Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.

  6. Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.

Lignende oppskrifter