Oppskrift på Pastagrateng
20

Pastagrateng

(109)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god oppskrift på grateng som vil falle i smak for de fleste, både store og små. Pastagratengen passer ypperlig når det er mange rundt middagsbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

250 grammakaroni (evt. annen type pasta)

Kjøttsaus

500 gramkjøttdeig
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkfinhakket løk
1 bokstomat
6 stkmarinerte soltørkede tomater
1 stkfinhakket hvitløksfedd
¼ teskjepepper
¼ teskjesalt
½ teskjeoregano
½ teskjebasilikum

Ostesaus

4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 spiseskjehvetemel
3 desiliterJarlsberg® Revet

Garnering

2 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
  3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
  4. Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
  5. Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips:

Server gratengen med en god salat til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften