Oppskrift på Makaroniform med skinke
8

Makaroniform med skinke

(110)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En smurt ildfast form

Ingredienser

250 grammakaroni
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjehvetemel
6 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkfinhakket hvitløksfedd
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
200 gramJarlsberg® Revet
150 gramkokt skinke i biter

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.
  3. Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.
  4. Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.
  5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.

    Tips:

    Serveres gjerne med en god salat.

Tips:

Du kan gjerne bruke lettere ostetype og ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften