Oppskrift på Vegetarisk pastagrateng
4

Vegetarisk pastagrateng

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 grampenne eller annen pasta
200 gramcherrytomater eller andre små tomater
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
3 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjesukker
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjebalsamicoeddik
3 spiseskjefinsnittet basilikum

Saus:

3 desiliterTINE Kremfløte eller matfløte
3 stkegg
100 gramNorvegia® Revet eller annen god gulost
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Pynt:

100 gramNorvegia® Revet eller annen god gulost
3 spiseskjefinsnittet basilikum

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
  3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
  4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
  5. Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
  6. Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.

Tips:

#1: Server gjerne med en salat og godt brød.

#2:Lag gjerne godt brød til, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften