Oppskrift på Italiensk pai
2

Italiensk pai

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 desiliterhvetemel
125 gramkaldt TINE Meierismør
3 spiseskjevann

Fyll

1 stkløk
1 stkrød paprika
1 stkfennikel
1 stksquash
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkterning grønnsaksbuljong
100 gramcherrytomater
2 desiliterNorvegia® Revet (evt Norbo som er laget uten animalsk løpe)
1 desiliterpesto
150 grammozzarella
3 stkegg
3 desiliterTINE Matfløte
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Pynt på toppen (kan sløyfes)

1 spiseskjeruccola

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
  4. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
  5. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 225 °C.
  7. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  8. Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.
  9. Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.
  10. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.
  11. Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.
  12. Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften