Oppskrift på Italiensk pai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Italiensk pai

Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  6. Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.

  7. Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.

  8. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.

  9. Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.

  10. Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.

Lignende oppskrifter