Prøv pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri.

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

Pai er så enkelt, og virkelig så godt! Prøv Astid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri sin egen versjon. Husk at du må spare på urteoljen fra salatosten. Stek paprika, squash og løk i oljen og det tilfører mye ekstra god smak. Lykke til!

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel sammen til paibunnen og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin, og form den til en ball. Pakk i plast og la ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C og kle en paiform med paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek den, ca. 10 minutter.

  3. Del paprika og squash i terninger og hakk løk. Fres mykt i oljen fra salatosten, ca. 4 minutter.

  4. Fordel grønnsakene utover paibunnen og strø over salatost, oliven og timian. Visp sammen egg, crème fraîche, litt salt og fløte og hell over.

  5. Stek paien videre i ca. 40 minutter. Server med spekemat og en frisk salat.