TINE har et forsknings,- og utviklingsmiljø i verdensklasse, med doktorgrader innen ernæring, helse, dyrevelferd og teknologi – og eget laboratorium for dyrehelse. Sånt blir det god melk av.

TINE har et forsknings- og utviklingsmiljø i verdensklasse

Tinemelk® betyr kvalitet. Det er ikke bare noe vi sier. Det er noe vi gjør. I over 160 år har vi arbeidet systematisk for å bygge opp Norges ledende fagmiljø innen melkeproduksjon.

I dag har vi et kommersielt forsknings,- og utviklingsmiljø i verdensklasse, med doktorgrader innen ernæring, helse, dyrevelferd og teknologi – og eget laboratorium for dyrehelse.

Våre engasjerte fagfolk står alltid på for å gjøre TINE enda bedre 

Resultatet er melk av ypperste kvalitet – hver eneste dag.

Her presenterer vi seks av dem. 

Magnus Karlsson Kompetanse Tinemelk

Magnus Karlsson er ingeniør og emballasjeutvikler i TINE

Magnus arbeider tett sammen med emballasjeprodusentene for å utvikle ny og bedre emballasje, som bevarer den gode melkesmaken og er enda enklere i bruk.

Bærekraftige materialvalg, bedre korker og enklere bretting er noen av grepene.

Liv Sølverød Kompetanse Tinemelk

Liv Sølverød er veterinær og leder for TINEs laboratorium for dyrehelse

Liv leder TINEs diagnoselaboratorium i Molde, som siden 1951 har drevet analyser for å bedre både dyrehelsa og melkekvaliteten. Denne unike databanken har hjulpet våre bønder til å få verdens friskeste melkekyr.

Visste du forresten at norske kyr har verdens laveste sykefravær?

Gyrd Omholt Gjevestad Kompetanse Tinemelk

Gyrd Omholt Gjevestad er doktorgradsstipendiat og ernæringsforsker i TINE

Gyrd arbeider som ernæringsforsker i TINE. I sitt doktorgradsprosjekt ser hun på hvilke effekter ulike typer melkeprotein har på helsa vår, blant annet når det gjelder muskelvekst og -vedlikehold hos både unge og eldre.

Heidi Grønnevik Kompetanse Tinemelk

Heidi Grønnevik er leder for utvikling av eksisterende portefølje i TINE FoU

Heidi tok doktorgrad i kefir ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i 2012. Fra pilotmeieriet i Oslo leder hun produktutviklingen som skal sikre at Tinemelk® foredles til stadig nye og spennende kvalitetsprodukter, som alltid er best på smak.

Hilde Kraggerud Kompetanse Tinemelk

Hilde Kraggerud er forsker på sensorikk og matglede i TINE

Hilde har en doktorgrad i matvitenskap og forsker på sensorikk, altså smaksopplevelsene som våre produkter gir.

Hun kurser også de flere hundre smaksdommerne som hver dag er på plass i alle TINEs meierier for å drive kvalitetskontroll.

Harald Volden Kompetanse Tinemelk

Harald Volden er fagsjef i TINE Rådgiving og professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Harald leder TINEs forskning og utvikling innen melkeproduksjon og IT-systemer, og som professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås forsker han også på bedre fôrløsninger for melkekyr. Blant hans forskerkolleger på melk i TINE, har over halvparten doktorgrad på sine fagområder.

Ikke rart vi lager den fineste melka, når folka våre har kompetanse i verdensklasse.