Fjøsdør og bonde i fjøset

Våre lokale melkebønder har et vitenskapelig superlag i ryggen

Melkegårdene våre forandrer seg. Du ser det ikke utenfra. Fjøsveggene røper ingenting. Men på innsiden driver norske melkebønder lokale kunnskapsbedrifter i den melkefaglige verdenseliten.

Våre bønder er oppdatert på det aller siste innen dyrehelse, melketeknikker, fôring, hygiene, bygg, økonomi og effektive arbeidsmetoder. Vi har data som dokumenterer alt som skjer med både dyr og melk, og nå kommer teknologien som kan fjernstyre fjøset fra mobilen.

Men det er kunnskapen som er vår styrke, på små og store melkegårder over hele landet.

Din nærmeste TINE-bonde vet mer enn noen gang om hvordan vi kan forbedre innholdet av sunne fettsyrer og mineraler i melka vi drikker.

Hvis gresset slås på riktig tidspunkt, blir det mer fristende å spise for kyrne. Men når er riktig tid? Kostholdet er like viktig for melkekyr som for mennesker. Men hvilken sammensetning av fett, proteiner og karbohydrater gir best melkekvalitet?

Vi som skal gi deg verdens fineste melk, kan ikke gjette oss til hva som fungerer best. Vi må vite.

Det er derfor vi i TINE har bygget opp et miljø som driver forskning og utvikling i det internasjonale toppsjiktet. Det er derfor dine lokale melkebønder har et vitenskapelig superlag i ryggen hver gang de går ut i fjøset om morgenen.

KyrMelkeglassBildeKlart

Våre egne forskere tar sine doktorgrader innen ernæring, helse, dyrevelferd og teknologi – og ligger alltid et skritt foran. Våre 300 rådgivere over hele landet driver forskningsformidling i særklasse, direkte i fjøset. Vi blir stolte når melkebønder i Frankrike, USA eller Nederland kaller vårt analyse- og planleggingsverktøy for den internasjonale gullstandarden.

Det viktigste for oss er likevel det som skjer på melkegårdene der du bor. Våre moderne melkebønder spiller fortsatt på lag med naturen. Men de har aldri kjent den bedre enn nå.

Sånt blir det god melk av. Kanskje verdens fineste.

Vi er stolte av de dyktige bøndene våre