Norsk bonde med teknologi og ku

Automatisert velvære i fjøset

Noen kaller det innovasjon. Vi kaller det sunt bondevett.

Robotene kommer! Det skjer hver uke på TINE-gårder i hele Norge, i et tempo som ingen andre land i verden ser maken til. 

Det er bra både for melkekyr som Gyda og for melkebøndene våre.

Denne jobben gjør robotene i fjøset

De største robotene melker kyrne når dyra selv vil – og gir dem en godbit som takk. Samtidig analyserer de melka for å sjekke at kvaliteten er god og dyra er friske. Hvis det skulle være noe, får bonden straks beskjed.

De mindre robotene kan både vaske gulv og klø melkekyrne for å holde pelsen ren og pen.

Melkekyrne våre er blant de friskeste i verden.

Melkekyrne elsker friheten i det moderne fjøset, og bøndene med melkerobot har en friere arbeidshverdag enn noen gang.

De bruker fortsatt masse tid sammen med dyra. Men nå kan de også hente i barnehagen og følge barna på fotballtrening, mens kyrne melker seg selv.

Den nye teknologien handler ikke bare om å gjøre hverdagen enklere og bedre for både folk og dyr.
Den handler også om yrkesstolthet. Om å bruke tida godt og velge riktig verktøy, slik melkebøndene våre alltid har gjort.

Hver eneste ku har fastlege og eget helsekort

Melka fra TINE-gårdene har aldri hatt høyere kvalitet enn i dag. Melkekyrne våre er blant de friskeste i verden.

Det vet vi, siden hver eneste ku har fastlege og eget helsekort. For dette har våre melkebønder visst helt siden starten i Rausjødalen i 1856: Friske og fornøyde dyr melker best.

Derfor har generasjon etter generasjon med dyktige melkebønder arbeidet hardt for å sikre at dyra får det aller beste vi kan gi dem.

Slik er det fortsatt. I dag kan TINE-bøndene og våre egne forskere mer enn noen gang om fôring, melketeknikk, hygiene, avl og dyrehelse. TINE-gårdene driver mer effektivt enn forgjengerne kunne drømme om, med årlige forbedringer som få andre bransjer kan matche.

Ingen robot erstatter bondens omsorg

Vi vet at ingen robot i verden kan erstatte en dyktig melkebondes omsorg og kunnskap i møte med dyra og naturen. Men de kan være gode hjelpere. Derfor tar vi med glede i bruk teknologien som hjelper oss med å bli enda bedre på det vi er aller mest stolte av: Kanskje verdens fineste melk.

Vi er stolte av de dyktige bøndene våre