Lystett kartong illustrasjonsbilde

Derfor har Tinemelk® lystette melkekartonger

Frisk melk må ha det mørkt, fordi lys forandrer smaken. Derfor har Tinemelk® Norges mørkeste melkekartonger – på innsiden.

Tinemelk® er alene om det ekstra laget med ubleket trefiber, som en lysbarriere for å ta vare på den rene, friske smaken.

Hvorfor blir det solsmak på melken? 

Årsaken til solsmak er at melk og andre meieriprodukter harskner når de utsettes for lys. Dersom du tar med deg et glass melk ut en solrik dag, tar det kun få minutter før melken får en markant usmak.

Både direkte sol og lys generelt gir solsmak

TINE har Norges mest lystette kartonger for å sikre best melkekvalitet

Men det er ikke bare sola som gir denne smaken, det er lys generelt, og den samme smaken kan oppstå i meieriprodukter som blir eksponert for lys i for eksempel butikker. Det er derfor svært viktig å beskytte melka mot lys, og det gjør vi i TINE som har Norges mest lystette melkekartonger. På den måten sikrer vi at du får best holdbarhet og melkekvalitet. 

Det er viktig å beskytte melk mot lys for å sikre holdbarheten og smaken.

TINE var tidlig ute med egen solsmak-komitée for å sikre den beste smaken

I 1958 ble solsmak-komitéen oppnevnt for å løse de gjennomsiktige melkeflaskenes smaksproblem. De ble relansert med brunt glass, men etter hvert kom det melkekartonger som var både lette og tette. I snart seksti år har våre kartonger blitt videreutviklet, for å bevare den gode smaken helt til siste dråpe.

Hver detalj med Tinemelk® er gjennomtenkt, så du slipper å tenke på annet enn det som er inni: Kanskje verdens fineste melk.

Tinemelks emballasje gjennom tidene