Tinemelks emballasje gjennom tidene
I snart 60 år har industridesignerne arbeidet med å forbedre Tinemelks emballasje, slik at du skal få kanskje verdens fineste melk.
Solsmak-komiteen - fra klare til brune melkeflasker
Den såkalte Solsmak-komiteen ble nedsatt i 1958 med mål om å utvikle flasker som hindret solsmak (oksidert smak). I 1962 gikk vi derfor over fra klare til brune melkeflasker.
Posene for melk ble laget for å tilby en rimelig melkeemballasje
Posene for melk ble laget for å tilby en rimelig melkeemballasje.
Posene var i salgt i ca 10 år, frem til 1973/74.
Trekantene med en halvliter melk fikk et kort liv
Trekantene med en halvliter melk fikk et kort liv. For mange er nok disse mest kjent som pakningene til puddinger og sauser.
Firkantede kartonger med flat topp
Lenge solgte enkelte meierier melk på firkantede kartonger med flat topp.
“Brett ut og bøy helt tilbake”
“Brett ut og bøy helt tilbake” Disse kartongene hadde et langt liv på norske frokostbord. Det var på disse kartongene vi introduserte LettMelk i 1984.
100% fornybart plantebasert materiale
Nå blir det gjensyn med de originale melkeblomstene fra 1968 på Tinemelk. I tillegg er alle våre 1,75 liters melkekartonger nå laget av 100% fornybart plantebasert materiale.
Målet er å ta vare på den gode smaken
Hvert år fyller vi 330 millioner kartonger med fersk og iskald Tinemelk. I snart 60 år har industridesignerne arbeidet med å forbedre dem. Målet er å ta enda bedre vare på den gode smaken og gjøre kartongene enklere å bruke.
Protester mot de første pappkartongene
I dag er det ingen som savner de gamle melkeflaskene. Men da de første pappkartongene ble lansert, manglet det ikke på protester fra skeptiske melkekunder.
Det skjedde onsdag 5. februar i 1958. Asker Meieri var først i Norge med å tilby literskartonger i voksbelagt papp fra Elopak i Spikkestad, og pressen var på plass for å dekke begivenheten.
Stemningen snur - folk ønsker pappen velkommen
Noen betalte gjerne seks øre ekstra for å slippe de tunge glassflaskene. Og snart reiste nysgjerrige kunder ens ærend fra Oslo til Asker for å kjøpe melk i de nye, superlette kartongene.
Sakte, men sikkert fulgte resten av landet etter. Men ikke alle. De brune melkeflaskene med aluminiumskapsel hadde fortsatt sine trofaste venner, og på 60-tallet satset noen få meierier på å selge melka i rimelige plastposer.
Melkeflaskene holdt stand til tidlig 70-tall i enkelte deler av landet
Meieriene i Oslo hadde allerede i 1957 begynt å tappe melk på trekantede, halvliters pappkartonger, men etter hvert ble disse kun brukt til puddinger og sauser. Andre meierier solgte lenge melk på firkantede kartonger med flat topp. Og melkeflaskene? De forsvant ikke fra butikkene før tidlig på 1970-tallet.
En melkeflaske veide litt over en halv kilo!
En liters melkeflaske veide litt over en halv kilo og måtte behandles forsiktig for å unngå knusing. Dagens kartonger veier rundt 30 gram hver, tåler mye – og er på Europatoppen i resirkulering.
Først ute med melkekartonger i 100% plantebasert fornybart materiale
I 2016 var vi først ute med melkekartonger i 100 % plantebasert fornybart materiale.
Selve pappen er omhyggelig konstruert for å gi akkurat riktig stivhet, slik at kartongen er lett å gripe tak i.
Melkekartongen til Tinemelk er spesialdesignet for å holde lys ute
Vi vet også at både lys og oksygen påvirker melkekvaliteten. Derfor har melkekartongene til TINE brun innside, som gir en mer effektiv lysbarriere.
Melkekartongen er vår trofaste hverdagshelt. Hver detalj er gjennomtenkt, så du slipper å tenke på annet enn det som er inni:
Kanskje verdens fineste melk.
Vennligst legg til merkevarer