Tapasbord med Østavind

Østavind®

Østavind® er en helt ny hverdagsost med mer smak, like godt egnet til brødskiva, som til matlaging, eller som snacks. Østavind® er ystet av frisk, nordnorsk melk i vannkanten på Helgelandskysten og er lagret i minst 5 måneder for å få frem den gode smaken.

Østavind® på brødskive med rødbet, reddik og agurk

Østavind® passer til alt

Lurer du på hvordan du skal bruke Østavind? Med en frisk, fyldig og aromatisk smak, og en porøs og lett kornete konsistens er Østavind hverdagsosten som passer til nær sagt alle anledninger;

- På brødskiva eller knekkebrødet, alene, eller sammen med syltetøy og en epleskive. 
- Som snacks eller på tapasbordet. Skjær den i staver og spis den med skinke, oliven og litt brød.
- Som smakshever i gryteretter, gratenger og paier.
- På pizza og lasagne blandet med annen ost. 
- I biter i salaten
- Finrevet over pasta og risotto.

Hva synes folket om Østavind®?

Vi tok med oss osten ut i Oslos gater for å høre. Hva ble folkets dom?

Østavind vant bronse i World Cheese Awards i Bergen 2018

Bronse til Østavind® under VM i ost

Østavind var en av ostene som konkurrerte under oste-VM som ble arrangert i Bergen 2-3 november 2018.

Osten fikk en flott bronsemedalje, noe vi er veldig stolte av.

Les mer om oste-VM her.

Helgelandskysten

Historien om Østavind®

Østavind er en av våre nyeste oster, ystet av frisk nordnorsk kvalitetsmelk fra frodige kulturlandskap mellom ramsalt hav og mektige fjell. På Helgelandskysten finner du et av våre flottest beliggende ysterier, TINE Meieriet Sømna. Her har vi laget kvalitetsost siden 1933, av kortreist melk fra lokale gårder.

Østavind er modnet på høy temperatur i minst 5 måneder. Slik får osten sin rike smak og unike karakter. Østavind passer for deg som liker oster med litt mer smak, og passer like godt på frokostbordet som i salaten, pastaretten eller til snacks på kvelden.

Hva er det som gjør Østavind® til den perfekte hverdagsosten for alle som elsker ost?

Merkevarer