Skip to main content

Tomatpai med Østavind®

Enkel
40min

Enklere blir det ikke. Oppskrift på hjemmelaget pai uten egg som lages i en fei, og smaker nydelig med løk, spinat, tomat og masse ost.

3.7
(41)
Next ImageTomatpai med Østavind®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn
100 g
Østavind®
1 stk
rødløk
4 stk
tomat
100 g
frisk spinat
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Til servering

100 g
Østavind®

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Rull ut paideigen på et stekebrett med bakepapiret fremdeles på undersiden.

  2. Smør crème fraîche utover, men la det være en ren kant på ca. 3 cm rundt hele. Riv Østavind og fordel utover.

    Tips

    Lag gjerne paideig fra bunnene av, gjerne grov. Du kan selvfølgelig også lage den i en paiform om du ønsker det.

  3. Del løk og tomat i skiver. Fordel spinat, løk og tomat utover og brett den rene kanten inn over fyllet slik at du får en dobbel kant. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

  4. Riv ekstra Østavind over og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne paien toppet med fersk pesto for mer farge og smak. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter