
Tomatpai med Østavind®
Enklere blir det ikke. Oppskrift på hjemmelaget pai uten egg som lages i en fei, og smaker nydelig med løk, spinat, tomat og masse ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Rull ut paideigen på et stekebrett med bakepapiret fremdeles på undersiden.
- 2
Smør crème fraîche utover, men la det være en ren kant på ca. 3 cm rundt hele. Riv Østavind og fordel utover.
Tips
Lag gjerne paideig fra bunnene av, gjerne grov. Du kan selvfølgelig også lage den i en paiform om du ønsker det.
- 3
Del løk og tomat i skiver. Fordel spinat, løk og tomat utover og brett den rene kanten inn over fyllet slik at du får en dobbel kant. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
- 4
Riv ekstra Østavind over og server.
Tips
Server gjerne paien toppet med fersk pesto for mer farge og smak.