Kokkens Østavind® Tips

Her får du spennende og smakfulle tips og oppskrifter med Østavind® laget av kokkelandslagets Christer Rødseth, Tonje Torvanger og Jon Erlend Matre.

Christers Tomatiserte gryte med Østavind®

Christer Rødseth fra kokkelandslaget viser deg her hvordan du kan lage en Gratinert tomatisert gryte med svin, bønner, kikerter og Østavind®. Perfekt til fredagskosen.

Hele oppskriften finner du nederst på siden.

Tonjes Ostesnacks – Østavind® i krydderolje

Perfekt til salaten, på en tapastallerken eller alene.

Slik gjør du:

  • Kutt osten i terninger. 
  • Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper, evt. urter etter ønske.
  • Bland godt og server.

Tonjes Ostechips med Østavind®

Perfekt til kveldskosen eller når du rett og slett har lyst på noe godt!

Slik gjør du:

  • Skiv ost og legg doble skiver på brett med bakepapir.
  • Stek i 10-12 minutter på 180 grader.
  • Avkjøl og server.

Jon Erlends digge brødskive med Østavind®

Brødskiva smaker rett og slett bedre med Østavind! Med en skive spekeskinke og pesto, får du en skikkelig god brødskive.

Ingredienser:

  • 1 skive grovbrød
  • 3 skiver Gilde Birkebeinerskinke
  • 5 skiver Østavind
  • 1 ts pesto
  • 2 skiver paprika
  • Basilikum til pynt

Oppskrift på Christers Tomatiserte gryte med Østavind®

Gratinert tomatisert gryte med svin, bønner og kikerter til 4 personer.

Ingredienser:

  • 400 g svinekjøttdeig
  • 1 stor løk
  • 2 rød paprika
  • 200 g plommetomater
  • 1 boks Mutti knuste tomater
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 rød chili
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 2 ts malt/knust spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl oksekraft/buljong
  • 150 g kokte kikerter
  • 150 g hvite bønner

Slik gjør du

Fres løk, chili og hvitløk i 2 ss olje i en gryte. Tilsett svinekjøttdeigen og brun kjøttet.

Tilsett krydder. Rør inn tomatpure og tilsett tomater, buljong, sukker og en klype salt.

Gi gryten et oppkok, legg på lokk og la gryten putre på lav varme i en times tid. Rør om av og til.

Skjær paprikaen i biter på ca 2 x 2 cm og tilsett helt til slutt.

Smak til med salt og pepper ved behov.

Gratiner i ildfast form med masse revet Østavind.

Topp den ferdige retten med hakket chili, koriander og jalapenos etter smak. Server med nachos.