Skip to main content

Tapas med Østavind®

Enkel
30min

Server enkel tapas til mange. Østavind, skinke, pølse og knekkebrød toppes med marmelade, hjemmelaget eller kjøpt. Nam!

4.0
(6)
Next ImageTapas med Østavind®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
Østavind®
1 stk
spekepølse
1 pakke
spekeskinke
1 pakke
knekkebrød
1 glass
eplekompott
1 glass
oliven
1 pakke
friske bær

Eplekompott

4 stk
eple
2 ss
brunt sukker
2 ss
flytende honning
2 stk
stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Skrell eple, fjern kjernen og del i biter. Kok opp med brunt sukker, honning, eplejuice og stjerneanis. La småkoke under omrøring til en tykk kompott, 20-25 minutter.

  2. Fyll kompotten på glass og avkjøl helt. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet.

    Tips

    Det finnes også mange gode marmelader til ost å få kjøpt i velassorterte matvarebutikker, så kjøp gjerne ferdig om du ikke har tid til å lage selv.

  3. Del Østavind i staver og dander på fjøl eller fat med spekepølse, spekeskinke, oliven, bær og eventuelt urter.

  4. Server eplekompott til. Kjøp ferdig eller lag selv om du har tid. Se egen oppskrift.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tapas betyr å servere masse forskjellige små matretter som ost, spekemat, oliven og mer forseggjorte småretter. Selv om dette er en spansk klassiker, er det perfekt med norsk ost som utgangspunkt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter