Tapas med Østavind®
Server enkel tapas til mange. Østavind, skinke, pølse og knekkebrød toppes med marmelade, hjemmelaget eller kjøpt. Nam!

Ingredienser
Eplekompott
Slik gjør du
Eplekompott
- 1
Skrell eple, fjern kjernen og del i biter. Kok opp med brunt sukker, honning, eplejuice og stjerneanis. La småkoke under omrøring til en tykk kompott, 20-25 minutter.
- 2
Fyll kompotten på glass og avkjøl helt. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet.
Tips
Det finnes også mange gode marmelader til ost å få kjøpt i velassorterte matvarebutikker, så kjøp gjerne ferdig om du ikke har tid til å lage selv.
Tapas
- 3
Del Østavind i staver og dander på fjøl eller fat med spekepølse, spekeskinke, oliven, bær og eventuelt urter. Server med eplekompotten.
Tips
Tapas betyr å servere masse forskjellige små matretter som ost, spekemat, oliven og mer forseggjorte småretter. Selv om dette er en spansk klassiker, er det perfekt med norsk ost som utgangspunkt.