Skip to main content

Pasta med kjøttsaus og Østavind®

Enkel
30min

Pasta med kjøttsaus og revet ost er aldri feil. Østavind smaker fantastisk på toppen av en litt kraftig saus.

4.6
(7)
Next ImagePasta med kjøttsaus og Østavind®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
hvitløksfedd
1 stk
løk
800 g
karbonadedeig
2 ss
olivenolje
3 stk
gulrot
2 stilk
stangselleri
2 ss
tomatpuré
5 dl
oksekraft
2 boks
hermetiske tomater
2 stk
laurbærblad
3 stilk
frisk timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
600 g
båndspagetti
300 g
Østavind®
4 stilk
frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm, tykkbunnet kjele med olje, ca. 2 minutter. Ha i karbonadedeig og fres videre mens kjøttet hakkes i biter, ca. 5 minutter.

    Tips

    Bytter du ut kjøttdeigen med pulled pork eller langtidskokt oksekjøtt, blir hverdagsmiddagen raskt til festmat.  
  2. Del gulrot og selleri i små terninger og tilsett med tomatpuré. Fres under omrøring i 1-2 minutter.

  3. Hell over oksekraft og hermetiserte tomater, og tilsett laurbærblad og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Rør underveis så det ikke setter seg fast. Smak til med salt og pepper.

  4. Kok båndspagetti etter anvisning på pakken. Vend kokt pasta med sausen, og flak over masse Østavind ved servering. Pynt med litt frisk basilikum.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du får fine osteflak ved å bruke en potet- eller grønnsaksskreller eller bare en ostehøvel. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter