Skip to main content

Kyllingsalat med Østavind®

Enkel
30min

En god og mettende høstsalat med kylling, avokado, tomat, nøtter og masse Østavind i biter.

3.5
(11)
Next ImageKyllingsalat med Østavind®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
kyllingfilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
hjertesalat
1 stk
rødløk
2 stk
avokado
4 stk
tomat
1 pakke
salatblanding
200 g
Østavind®
1 dl
valnøtter

Honning- og sennepsdressing

2 dl
olivenolje
1 dl
hvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
1 ts
Dijonsennep
1 ss
flytende honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 6 minutter.

  2. Snu kyllingen og stek videre til akkurat gjennomstekt. Sett pannen til side og la hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

  3. Lag dressingen enkelt ved å ha olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper i et tomt syltetøyglass. Skru på lokket og rist til en kremet og jevn dressing.

  4. Vask og riv hjertesalat i biter. Skjær rødløk og tomater i tynne båter. Skrell avokado, fjern steinen og del i skiver eller biter.

  5. Vend alt med dressingen og fordel utover et fat. Legg stekt kylling på toppen. Del Østavind i biter, grovhakk valnøtter og fordel utover salaten før servering.

    Tips

    Har du gammelt brød liggende, kan du enkelt lage ostekrutonger. Del brødet i biter, riv over Østavind og stek i ovnen på 210 °C til gylne og sprø. Avkjøl og server på toppen av salaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du å spise mindre kjøtt, kan du gjøre denne vegetar ved å droppe kyllingen. Tilsett gjerne grillede grønnsaker i stedet, eller bare pøs på med mer avokado, nøtter og ost.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter