

Hvorfor er det viktig å redde biene?
Ville bier er viktige for at blomster, planter, frukt og bær skal formere seg. Ja, uten bier forsvinner veldig mye av maten på kloden vår!
Når biene setter seg på blomstene og spiser nektar, fester tusenvis av frø seg på biekroppen og blir med når bien flyr til neste blomst. Slik sikrer de bestøvning og hele 30% av maten vi spiser og drikker.
Tenk at uten biene vil ikke eple- og appelsintrær kunne lage frukt!


Hvilke gjester kan du få besøk av?
I Norge har vi 172 arter av ville, solitære bier. Her kan du lese mer om hvilke du kan få besøk av!
Les mer
Ville bier i urbane strøk
Pollinering av planter er like viktig i byene som på landet, men en asfaltjungel kan være vanskelig å orientere seg i for en villbie. Byenes «grønne lunger», som parker, parseller, små hager og «grønne» verandaer, er superviktige områder for villbiene som er på jakt etter pollen, nektar og reirplasser.
Les merHvordan henge opp biehuset
Det er enkelt å sette opp huset, men vi har noen tips og triks til deg slik at sjansene for å få et godt besøkt biehus øker.
Les merSlik lager du ditt eget biehus på minutter
Har du lyst å bygge et biehus selv, men er usikker på hva du skal gjøre? Her viser vi hvordan du kan lage biehus ved hjelp av ting du har liggende hjemme i huset eller enkelt kan få tak.
Les merSlik gjør du hagen perfekt for bier
Å sette opp biehus er essensielt for å gi biene steder å yngle. Men de trenger også nærhet til mat for å trives og flytte inn i biehuset ditt. Mat for biene er blomster og planter. Som alle andre levende vesener trenger også bier og humler næring. Er du heldig har du villplanter i eller rundt hagen som biene liker. Men du kan også sette ut planter og blomster som sikrer tilførselen på mat.
Les mer10 ting du kanskje ikke visste om bier og biehus
Hva er forskjellen på honningbier og villbier? Hva er årsaken til bieproblematikken? Her finner du svarene på noen av de viktigste spørsmålene om bier og biehus.
Les mer
Se juicene fra Sunniva®
I Sunniva® elsker vi frukt. Vi er lidenskapelig opptatt av å finne den beste, mest smaksrike frukten, og å lage juice av den.
Les mer