Ost til dessert

Ost til dessert

Ost til dessert kan være en elegant avslutning på et måltid. Det er både enkelt og godt, og ikke minst et godt alternativ til søte kaker.

Vi har laget 3 desserter som passer til jul og på vinterhalvåret. 

 

Den friske snille - Snøhetta med klementiner
Server osten godt temperert og gjerne så moden at den er myk og litt flytende. Anrett osten med søte klementiner. Hvis de ikke er søte nok enda, bruk mandarin fra boks (hell av laken) eller annen søt frukt. Dette kan også brukes som en aperitiff til bobler i glasset.

Snøhetta-Dovre-150-g-2083

 

 

Søt og knasende klassiker - Ost og nøtter
Dandér Dovre Ysteri Økologisk Norsk Brie og Selbu Blå Kraftig på en asjett eller et fat for deling. Kutt tørket aprikos og pistasjnøtter, og bland med honning som tilbehør.

Blåmugg_til ost til dessert-siden

 

 

Bomben - Parmesan og honning
Kutt Michelangelo Parmigiano Reggiano 30 mnd grovt i biter og hell generøst med honning over eller ved siden av. Dette er en spennende smaksbombe som avslutning på et måltid

Michelangelo-Parmigiano-Reggiano-200g-22361

 

 

Om sommeren kan man bruke litt mildere oster enn på vinteren.

Vi har laget 3 desserter som passer på vår- og sommerhalvåret.

 

Den søte avslutningen – Chevre Haukeli Naturell ostekrem
Pisk osten sammen med TINE Crème Fraîche, melis og vaniljesukker. (2 stk. Chevre, 1 beger Crème Fraîche, 2 ss melis og 1,5 ss vaniljesukker). Server med sesongens søte bær og frukt.

TINE Chevre Naturell Haukeli 190g

 

Spennende smaksrik kombinasjon – Dovre Ysteri Brie Pepper med jordbær
Server osten med jordbær kuttet i båter med melis, når bærene safter seg tilsettes litt crema di balsamico.

Brie med pepper_under dessertsiden

 

Den kraftige avrundingen - Ost og marmelade
Ridder Classic og Bon Brie le Rustique servert med fersk fiken eller fikenmarmelade (Eller bruk det søte syltetøyet eller chutneyen du liker best).

Ost til dessert_ridder og fiken