Selbu Blå®

Selbu Blå®

Selbu Blå® er norske, smaksrike, men likevel runde blåmuggoster utviklet spesielt for norske ganer.

Ostene produseres hos TINE® Meieriet Selbu i Trøndelag, et meieri med 26 dedikerte ansatte og over 50 års erfaring innen produksjon av blåmuggost. Melken som brukes i osten kommer fra kyr i Selbu og Tydal.

Dyktige fagfolk er en forutsetning for å holde god og jevn kvalitet på osten. Selv om TINE® har moderne produksjonsanlegg, er produksjonen av blåmuggost å betrakte som et håndverk. Nettopp håndverk og modningstemperatur er viktige faktorer som bidrar til å opprettholde den spesielle og gode smaken på ostene fra Selbu.

Merket Selbu® Blå ble introdusert på markedet i 2005, og finnes i dag tre smaksvarianter: Selbu® Blå Smakfull, Selbu® Blå Kraftig og Selbu® Blå Økologisk. Selbu® Blå Smakfull mottok Sølvmerket i World Cheese Award i 2019. Fra vinteren 2020 har også Norzola blitt en del av merket Selbu, og produktet har endret navn til Selbu® Norzola. Norzola har vært produsert i Selbu siden 1975, og er den ultimate blåmuggosten til matlaging.